© 2017 DaDoProd
Kwink (sovAa) Sociaal-emotioneel leren is van belang voor kinderen. Daar hebben we op de Borghoek een eigentijdse,  online methode voor. Die heet Kwink voor sociaal-emotioneel leren.  We vinden het belangrijk dat we actief aan de sociaal- emotionele vaardigheden van kinderen werken. Als misschien wel de belangrijkste les van hun leven. Hierbij gaan we uit van de volgende vaardigheden: * Besef hebben van jezelf * Besef hebben van de ander * Keuzes kunnen maken * Zelfmanagement  * Relaties kunnen hanteren Grootschalig internationaal onderzoek wijst uit dat kinderen die op scholen zitten die bewust en planmatig aan sociaal-emotioneel leren werken met méér plezier naar school gaan. En dat is goed, want dan ervaren kinderen kennelijk een veilige leer- en leefomgeving. Want in een sterke, veilige groep komt verstorend gedrag, waaronder pesten, niet of nauwelijks meer voor. Op die manier kunnen kinderen volledig tot hun recht komen. Dan presteren ze natuurlijk ook beter. 
Dáár gaan we voor als team en dat doen we graag samen met de ouders. Want als school en thuis goed samenwerken, plukt uw kind daar direct de vruchten van. Om u zo goed mogelijk hierbij te betrekken komt uw kind regelmatig thuis met een Kwink-opdracht.  Wilt u extra tips voor thuis hebben? Bekijk dan eens het Kwink magazine op www.kwinkopschool.nl/kwinkmagazine Meer weten? Ga dan naar www.kwinkopschool.nl en bekijk het introductiefilmpje. 
Kwink (sovAa) Sociaal-emotioneel leren is van belang voor kinderen. Daar hebben we op de Borghoek een eigentijdse,  online methode voor. Die heet Kwink voor sociaal-emotioneel leren.  We vinden het belangrijk dat we actief aan de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen werken. Als misschien wel de belangrijkste les van hun leven. Hierbij gaan we uit van de volgende vaardigheden: * Besef hebben van jezelf * Besef hebben van de ander * Keuzes kunnen maken * Zelfmanagement  * Relaties kunnen hanteren Grootschalig internationaal onderzoek wijst uit dat kinderen die op scholen zitten die bewust en planmatig aan sociaal-emotioneel leren werken met méér plezier naar school gaan. En dat is goed,
want dan ervaren kinderen kennelijk een veilige leer- en leefomgeving. Want in een sterke, veilige groep komt verstorend gedrag, waaronder pesten, niet of nauwelijks meer voor. Op die manier kunnen kinderen volledig tot hun recht komen. Dan presteren ze natuurlijk ook beter.  Dáár gaan we voor als team en dat doen we graag samen met de ouders. Want als school en thuis goed samenwerken, plukt uw kind daar direct de vruchten van. Om u zo goed mogelijk hierbij te betrekken komt uw kind regelmatig thuis met een Kwink-opdracht.  Wilt u extra tips voor thuis hebben? Bekijk dan eens het Kwink magazine op www.kwinkopschool.nl/kwinkmagazine Meer weten? Ga dan naar www.kwinkopschool.nl en bekijk het introductiefilmpje.